На Львівщині планують збільшити кількість місць для переселенців

1474 0
Взимку на Львівщині очікують близько 100 тисяч переселенців.
Фото: telegra.ph/FreeSHІDua

Фото: telegra.ph/FreeSHІDua

У Львові та області готуються до можливого збільшення кількості вимушено переміщених осіб. Для цього планують облаштувати додаткових 50 тисяч місць. Взимку за попередніми підрахунками на Львівщину може прибути близько 100 тисяч осіб. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Для переселенців на Львівщині запрацювало наметове містечко на 100 місць

«Жити у школах люди не можуть, тому ремонтуємо гуртожитки закладів профтехосвіти, які дотепер не використовували, облаштовуємо додаткові місця у геріатричних пансіонатах, психоневрологічних диспансерах та інших закладах, придатних для тривалого проживання. Ці місця можуть і не знадобитися, все залежить від подій на фронті, але Львівщина має бути готовою. Зважаючи на ситуацію, сподіваємось, що Польща і надалі сприятиме нам із гуманітарною допомогою», – зазначив Козицький.

З його слів, про подальшу допомогу польської сторони у гуманітарному вантажі йшлося під час онлайн-зустрічі з очільницею Підкарпатського воєводства Евою Леніарт.

Читайте також: Як формують черги з переселенців, які хочуть отримати житло на Львівщині. Роз’яснення

Нагадаємо, що на Львівщині облаштують місця для проживання ще 570 вимушених переселенців. Для цього скерували 54,4 млн грн. Житло облаштують для працівників підприємств, які переїхали з областей, де тривають активні бойові дії. 

Раніше повідомлялося, що на території Львівської області збудують низку модульних містечок ля внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Також збудують у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок. Окрім цього, виконавчий комітет Стрийської міської ради оприлюднив проєкт розроблення детального плану території з метою будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб в селі Нежухів, що за 5 кілометрів від Стрия на Львівщині. Йдеться про будівництво 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо.

Житло, у якому тимчасово проживатимуть переселенці, після деокупації територій та відбудови житла, передадуть військовим, медикам та поліцейським.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!