На Львівщині планують збудувати вітрову електростанцію потужністю 50 МВт

5806 0
Щороку станція має генерувати близько 180 тис. МВт електроенергії.
Фото: wikimedia.org

Фото: wikimedia.org

На Яворівщині планують збудувати вітроелектростанцію потужністю 50 МВт. Про це з посиланням на Єдиний реєстр оцінки впливу на навколишнє середовище повідомляє сайт Енергореформа.

Читайте також: Львівська ОДА виділила майже 9 гектарів землі під нові сонячні електростанції

ТзОВ «Яворів Енерго-2» має намір збудувати 25 вітроелектроустановок потужністю від 3,5 МВт до 5 МВт. Кожну розмістять на відстані 400-800 м одна від одної на ділянці площею 1 га. Висота веж становитиме до 166 м. Щороку станція має генерувати близько 180 тис. МВт електроенергії.

Крім цього, в планах «Вінд Павер Джі ЕС Ай Волинь», до якої входить ТзОВ «Яворів Енерго-2», будівництво високовольтної підстанції 110 кВт на площі 2 га і трансформаторного обладнання. Аби станція працювала без перебоїв, компанія хоче також реконструювати обладнання на підстанції «Львів Західна».

ТзОВ «Яворів Енерго-2», згідно з даними системи Youcontrol, зареєстроване у Львові. Компанія входить у групу компаній «Грінвіль». її керівником є Орест Саприка.

Читайте також: ЄБРР планує виділити 7 млн євро на будівництво Яворівської СЕС

Нагадаємо, у Яворівському районі за кошти ЄБРР мають побудувати й сонячну електростанцію.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!