На Львівщині планують збудувати житловий комплекс для переселенців та сімей військових

1537 0
Містечко планують звести до кінця поточного року, а попередня вартість проєкту – 78 млн гривень.
Фото: Facebook

Фото: Facebook

У Добротвірській громаді, що у Червоноградському районі на Львівщині, планують збудувати житловий комплекс для переселенців та сімей військовослужбовців. У модульних будиночках зможуть розмістити 246 осіб. Наразі триває розробка містобудівної документації та пошук додаткових джерел фінансування, після чого мають запустити сам процес будівництва містечка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив селищний голова Добротвірської громади Тарас Келеберда.

Житловий комплекс планують збудувати у селі Старий Добротвір на площі близько 1 га. Йдеться про один триповерховий будинок на 20 квартир та 25 одноповерхових будиночків на 88 квартир. Проєкт реалізовуватимуть за співфінансування іноземних інвесторів, проєкту USAID «Говерла», Львівської ОВА та Добротвірської селищної ради.

Читайте також: Біля Стрия на Львівщині збудують 60 житлових будинків для переселенців

«Наразі маємо представлену візуалізацію. Також на завершенні розробка містобудівної документації. Після того відбудеться відведення земельної ділянки та виготовлення проєкту будівництва самого котеджного містечка. Щодо фінансування, то 50% забезпечує турецька сторона. Щодо іншої частини Львівська обласна військова адміністрація також допомагає з пошуком джерел фінансування», – каже Тарас Келеберда.

Збудувати житловий комплекс у громаді планують до кінця поточного року. Попередня вартість проєкту становить 78 мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv начальник управління регіонального розвитку ЛОВА Вадим Табакера повідомляв, що турецькі компанії планують збудувати на території Добротвірської громади модульне містечко для переселенців. Також поблизу Стрия зведуть містечко для внутрішньо переміщених людей, зокрема, там збудують 60 житлових будинків з тенісними кортами, стоянками для автомобілів, дитячих майданчиків тощо. Окрім того, дещо менше модульне містечко облаштують у селі Бортятин Судововишнянської громади. У ньому зможуть розселити близько 300 осіб, в основному, планують надати прихисток жінкам з дітьми. 

Також у селі Хоросно неподалік Львова відкрили перший квартал містечка для переселенців зі східних областей та сімей військових, які втратили домівки.

Юлія Осим 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!