На Львівщині почали ремонтувати дорогу до Тартаківського палацу

2024 0
На відрізок дороги виділили 35 млн гривень.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні на Львівщині розпочали ремонт ще однієї ділянки автомобільної дороги О141602 Сокаль – Стоянів. Роботи розпочали від села Тартаків до села Переспа.

Як повідомив заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко, на виконання робіт з державного дорожнього фонду передбачили 35 млн гривень. За ці кошти відремонтують близько 5,2 км дороги.

У межах ремонту розпушать старе покриття, влаштують нову основу та асфальтобетонне покриття.

Цього року вже відремонтували ділянку цієї дороги від с. Переспа до с. Бишів протяжністю 2,4 км та ділянку с. Збоївська до траси Львів – Луцьк протяжністю 2 кілометри. На ці роботи з дорожнього фонду передбачили 25 мільйонів гривень.

Читайте також: Як на Львівщині відроджують Тартаківський палац. Фото

Зазначимо, що у селі Тартаків розташований Тартаківський палац, який збудували у ХІХ ст. За радянської влади там діяла школа, завдяки чому будівлю вдалось зберегти. У середині 90-х років у будинку виникла пожежа: згорів дах, перекриття між поверхами, місцями обвалилися стіни.

Палац Лянцкоронських є пам’яткою архітектури національного значення. У 2010 році його передали у концесію, а інвестор ФОП «Новосад» зобов’язувався перетворити його на туристично-відпочинковий центр, однак будівля й досі перебуває в аварійному стані.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!