На Львівщині функціонують «Пункти незламності». Скільки їх є

765 0
«Пункти незламності» мають забезпечити людей обігрівом та доступом до електроенергії.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

З весни 2023 року майже всі «Пункти незламності» перебувають у «сплячому режимі», однак 55 пунктів на Львівщині працюють на постійній основі. Відкривати більше наразі немає необхідності. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОВА Ігор Туз.

Читайте також: «Пункти Незламності» в пріоритеті. Як Львівщина готується до опалювального сезону

«На Львівщині вже рік функціонують «Пункти незламності». Станом на зараз на території області є 845 пункти. Також є пункти від органів місцевого самоврядування, їхня кількість становить 544, та від підрозділів державної служби надзвичайних ситуацій – 58. Крім того, є мобільні пункти – намети, які будуть розгортатися за потреби. Маємо ще відповідний перелік пунктів від відповідального бізнесу», – сказав він.

Він зазначив, «Пункти незламності» мають забезпечити людей обігрівом та доступом до електроенергії.

«Інші «Пункти незламності» відкриватимемо при необхідності, якщо будуть блекаути, холодна пора, де мешканці зможуть зігрітися, мати доступ до інтернету, тощо. Ми готувалися відповідно до нормативних документів держави до 1 жовтня, і мали вийти на певну ступінь готовності, щоб мати можливість відкривати ці пункти. Зараз діє 55 пунктів, але робота ведеться на постійній основі. Зараз хочемо просити від області відповідального бізнесу, щоб збільшувати кількість пунктів і мати резерв», – зазначив він. 

Читайте також: «Наступний опалювальний сезон буде важким», – Козицький

Наразі коштів з обласного бюджету на «Пункти незламності» не виділяють. Раніше повідомлялось, що у Львівській області органи місцевого самоврядування спільно з Державною службою надзвичайних ситуацій готові запустити роботу 900 «Пунктів незламності». 

Зазначимо, інформацію про те, де розташовані «Пункти незламності», можна дізнатися на офіційному сайті проєкту за посиланням. Також про адреси інформують органи місцевого самоврядування.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!