На Львівщині приватизували уже четвертий спиртзавод

2153 0
Великолюбінський спиртзавод купили за 55 млн грн.
Фото: УНН

Фото: УНН

Фонд державного майна України продав Великолюбінський спиртзавод на Львівщині за 55 млн грн. Учора, 24 грудня відбувся аукціон з приватизації підприємств концерну «Укрспирт». Попередня вартість спиртзаводу, що неподалік Львова, у селищі Великий Любінь, становила майже 30 мільйонів гривень. Придбали його за понад 55 млн грн, про це повідомила пресслужба Фонду державного майна України (ФДМУ).        

Читайте також: На Львівщині з аукціону продали спиртзавод за 48 млн грн

На участь у аукціоні подали лише одну заявку, вартість Великолюбінського МПД зросла майже удвічі, зі 29,97 млн грн до 55,01 млн грн. Таке зростання ціни, пояснюють у ФДМУ, зумовлено дією алгоритмів онлайн-аукціонів, які мотивують учасників робити високі початкові цінові пропозиції, від яких залежить подальша конкурентна перевага під час торгів.

«На Львівщині це вже 4-тий успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів ДП «Укрспирт», яку проводить Фонд державного майна в рамках демонополізації спиртової галузі. У цьому році заплановано проведення ще одного аукціону з продажу Борокського МПД, який  відбудеться 29 грудня», –  зазначила т.в.о. директора департаменту Людмила Гончаренко, інформує пресслужба ЛОДА.

В Україні це вже сімнадцятий успішний онлайн-аукціон з приватизації об’єктів ДП «Укрспирт», яку проводить Фонд державного майна в рамках демонополізації спиртової галузі.

17 грудня відбувся аукціон з приватизації підприємств концерну «Укрспирт» на Самбірщині. Воютицьке місце провадження діяльності (МДП) та зберігання спирту придбали за 48 млн.

Додамо, що раніше Фонд держмайна оголосив про продаж об’єкту ДП «Укрспирту» – Лопатинського спиртзаводу у Радехівському районі Львівщини. Його продали за 50 мільйонів гривень компанії «Офіс інвестицій» та Суходільський спиртовий завод на Бродівщині за 60 млн грн.

Нагадаємо, 1 липня в Україні скасували державну спиртову монополію. Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також проводити повну лібералізацію експорту спирту з України. Ліцензію на оптову торгівлю спиртом зможуть отримати й побудовані «з нуля» спиртові заводи.,



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!