На Львівщині з аукціону продали спиртзавод за 48 млн грн

2829 0
Стартова ціна Воютицького МДП становила 32 млн грн.
Фото: УНН

Фото: УНН

Фонд державного майна України продав спиртзавод на Самбірщині за 48 млн грн

Сьогодні 17 грудня відбувся аукціон з приватизації підприємств концерну «Укрспирт». Воютицьке місце провадження діяльності (МДП) та зберігання спирту придбали за 48 млн грн, про це інформує сайт підприємства. 

«17 грудня 2020 року відбувся аукціон з приватизації Воютицького місця провадження діяльності та зберігання спирту з переліку об’єктів ДП «Укрспирт» з переможною ставкою 48 000 100 грн. Це вже 14-ий спиртовий актив, для якого Фонд знайшов приватного інвестора на прозорому онлайн аукціоні», – йдеться у повідомленні.

За завод змагалися троє учасників, стартова ціна Воютицького МДП становила 32 млн грн. Приватизоване підприємство розташоване у Воютичах, це 80 км від Львова. Його новий власник отримає, зокрема цехи розливу, виробництва концентрату квасного сусла і полісолодових екстрактів, будівлю насосної станції води, варочне і дріжджебродильне відділення.

Читайте також: На Львівщині виставили на продаж державний спиртзавод

Переможець аукціону тепер повинен підписати протокол про результати аукціону, укласти договір купівлі-продажу і провести розрахунок. Після цього процес приватизації Воютицького МПД вважатиметься офіційно завершеним.

Додамо, на 24 грудня призначили аукціон з продажу Великолюбінського МПД та зберігання спирту, що у селищі Великий Любінь неподалік Львова. Стартова ціна об'єкта приватизації становить майже 30 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що раніше Фонд держмайна оголосив про продаж об’єкту ДП «Укрспирту» – Лопатинського спиртзаводу у Радехівському районі Львівщини. Його продали за 50 мільйонів гривень компанії «Офіс інвестицій» та Суходільський спиртовий завод на Бродівщині за 60 млн грн.

Нагадаємо, 1 липня в Україні скасували державну спиртову монополію. Документ дозволяє компаніям будь-якої форми власності виробляти спирт за умови отримання ліцензії, а також проводити повну лібералізацію експорту спирту з України. Ліцензію на оптову торгівлю спиртом зможуть отримати й побудовані «з нуля» спиртові заводи.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!