На Львівщині розгорнули нідерландський польовий шпиталь

6506 0
Шпиталь повністю автономний та може працювати в умовах пустелі.
Фото умовне: pixabay.com

Фото умовне: pixabay.com

На Львівщині розгорнули польовий шпиталь для лікування поранених військових та тимчасово переміщених осіб. Мобільний госпіталь з Нідерландів унікальний тим, що повністю автономний та після першого випробування під час військових дій у Сирії отримав схвальні відгуки роботи в умовах пустелі. Про це повідомив у Telegram голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Читайте також: Польовий шпиталь поблизу Львова приєднали до госпіталю у Винниках

Шпиталь розрахований на 50 ліжок. Там є операційна, реанімаційна ліжка, відділення інтенсивної терапії, відділ рентген-діагностики, УЗД, клінічна лабораторія з банком крові, кисневий концентратор. Також він обладнаний системою фільтрації та очищення повітря.

«Заклад повністю автономний: працює без електропостачання дизель-генераторів, має запасів медикаментів та витратних матеріалів на 1 рік роботи при повній загрузці. Завдяки підключенню до інтернет-мережі через StarLink лікарі можуть в режимі онлайн консультуватися з колегами з інших країн», – каже Михайло Радуцький.

У шпиталі лікуватимуть поранених військових, також тимчасово переміщених людей. Зі слів Радуцького, у госпіталі працюватимуть медики-переселенці. Також є охочі лікарі з Канади та США. Тож у госпіталі продовжують набирати штат.

Нагадаємо, раніше розгорнули ще один польовий госпіталь. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!