Польовий шпиталь поблизу Львова приєднали до госпіталю у Винниках

3966 0
У шпиталь, який розгорнули американські медики, скеровуватимуть лікарів з усіх стаціонарів Львівщини.
Фото: Дарія Кучер

Фото: Дарія Кучер

Польову лікарню швидкої допомоги, яку відкрили у підземному паркінгу одного з торгово-розважальних центрів Львова, приєднали до Львівського обласного госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Вже з 17 березня у польовий шпиталь скеровуватимуть групи медиків зі стаціонарів Львівщини, аби ті мали нагоду побачити якісну медичну практику та роботу у надзвичайній ситуації. Про це під час брифінгу повідомив керівник департаменту охорони здоров’я ЛОВА Орест Чемерис.

Читайте також: Поблизу Львова американські лікарі розгорнули польовий шпиталь. Фото, відео

Сьогодні завершили усі юридичні питання, потрібні для легалізації роботи шпиталю. Відповідно до наказу МОЗ, сюди залучають іноземних фахівців, які мають відповідну освіту та кваліфікацію для надання допомоги під час воєнного стану.

«Цей шпиталь, відповідно до наказу начальника Львівської ОВА, є структурним підрозділом госпіталю ветеранів війн та репресованих імені Юрія Липи. Фактично, це є підрозділ нашого медичного госпіталю, де надають допомогу всім, хто звертається. Вже були пацієнти, які отримали допомогу амбулаторного характеру. Від завтра ми плануємо скеровувати сюди групи з усіх стаціонарів Львівщини для того, щоб наші медичні працівники мали можливість на власні очі побачити, яким чином здійснюється робота, як відбувається сортування пацієнтів, як діяти в умовах надзвичайної ситуації. Госпіталь є доволі якісним, і багато речей, які в ньому є, починаючи з палат і закінчуючи операційними, – дуже корисні в плані лікування та навчання», – сказав Орест Чемерис.

Читайте також: Чи розгортатимуть на Львівщині нові місця для переселенців

Нагадаємо, польовий шпиталь поблизу Львова відкрили 14 березня. Він працюватиме цілодобово. Розгорнули польовий шпиталь американські лікарі із організації, що працює в багатьох країнах світу.

Безкоштовну невідкладну, хірургічну медичну допомогу тут зможуть отримати вимушено переміщені особи або ті, хто постраждали від військового конфлікту. Також тут надаватимуть стаціонарні, амбулаторні послуги та послуги для жінок та дітей, включно з акушерством. 

Юлія Осим



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!