На Львівщині відновили ремонт автошляху поблизу кордону з Польщею

2061 0
Перші кілька місяців війни проєкт був на паузі через безпекові ризики.
фото: Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури

фото: Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури

Дорожники відновили ремонт автошляху Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська поблизу кордону з Польщею. Перші кілька місяців війни проєкт був на паузі через безпекові ризики. Про це повідомила пресслужба Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України.

Бригади вже розпочали ремонт п'яти штучних споруд на відрізку Белз – Рава-Руська та облаштували тимчасові об’їзні дороги поруч з переправами. Також в напрямку Рави-Руської дорожники зрізають старе зношене покриття та закінчують влаштування основи дорожнього одягу.

Читайте також: За кошти польського кредиту на Львівщині ремонтують дві дороги. Що мають зробити

«Після перемовин з польською стороною Агентство відновило ремонт прикордонних доріг у Львівській області як важливу складову логістики до сусідньої держави. Ремонт дороги Червоноград – Рава-Руська стартував торік у липні. Це короткий маршрут від Луцька та Рівного до одного з найбільших пунктів пропуску з Польщею у Раві-Руській» зазначив голова Агентства відновлення Мустафа Найєм.

За його словами, після ремонту дорога стане альтернативою перевантаженій трасі М-09 Тернопіль – Львів – Рава-Руська, якою зараз рухається весь транспорт до КПП. Зазначимо, що дорога Т-14-04 – одна з чотирьох, які ремонтують у межах міжнародного проекту «Розбудова прикордонної дорожньої інфраструктури на підходах до пунктів пропуску на українсько-польському кордоні»: Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська; Т-14-01 КПП «Смільниця» – Старий Самбір. 

Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv речник Служби автомобільних доріг у Львівській області Іван Бондар, на автошляху мають капітально відремонтувати всі 13 мостів упродовж року. Також максимум робіт хочуть завершити до кінця 2023-го. Загальна вартість, відповідно до договору, становить понад 42 млн євро.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу збудують не скоро

Нагадаємо, ще в червні минулого року у ЛОВА та Служба автомобільних доріг у Львівській області повідомляли, що через воєнний стан на Львівщині не проводять жодних робіт, як-от капітальних ремонтів, реконструкцій чи поточних середніх. Наразі працювали лише на тих ділянках, де передбачені кошти у межах польського кредиту. Так, приміром, ремонт прикордонної дороги «Самбір  Нижанковичі» мали завершити до кінця минулого року, але роботи ще тривають. На якому вони етапі та як працюють дорожники на автошляху Т-14-04 Червоноград – Рава-Руська, читайте тут.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!