На Львівщині СБУ викрила мільйонні розкрадання при закупівлях майна для шкіл

1826 0
На відкатах від придбаного майна за програмою «Нова українська школа» шахраї привласнили 930 тис. грн.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Служба безпеки України викрила схему розтрати державних коштів під час закупівель рухомого майна за програмою «Нова українська школа», повідомляє на сторінці у Фейсбук управління Служби безпеки України у Львівській області.

Читайте також: Ексчиновникам ЛОДА повідомили про підозру за розкрадання 3 млн грн обласного бюджету

Оперативники спецслужби встановили, що у 2018 р., тодішній керівник комунальної установи освіти Львівщини змовився з місцевим підприємцем і організував протиправну схему привласнення державних коштів. На «відкатах» від придбаного майна для закладів освіти району за завищеними цінами зловмисники привласнили 930 тис. грн, які потім незаконно вивели через фірми-прокладки.

Читайте також: СБУ На Львівщині викрила мільйонні розтрати коштів, виділених для військових

За попередніми експертними оцінками, шкільні меблі не відповідають тендерним вимогам, діючим стандартам і непридатні для використання за призначенням.

Чоловіку, який зараз обіймає посаду заступника міського голови одного з райцентрів Львівщини, повідомили про підозру через шахрайство та службову недбалість.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!