На Львівщині шахтарі можуть зупинити роботу та з понеділка ситуація зі світлом буде складнішою. Підсумки доби

722 0
Нині 16 червня та 839 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото: Новини Дрогобича

Фото: Новини Дрогобича

Акцент дня: На Львівщині працівники вугільних шахт можуть зупинити роботу: що відомо. Шахтарі держпідприємства «Львіввугілля» звернулися до представників влади, зокрема до прем’єр-міністра, міністрів енергетики й економіки та до глави РНБО з вимогою повернути зароблені шахтарями кошти та погасити зарплатні борги.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу, за добу час відбулося 91 бойове зіткнення, найгарячіша обстановка – на Покровському напрямку, де ворог 33 рази намагався прорвати оборону ЗСУ.

Противник завдав по території України два ракетних та 39 авіаційних ударів із застосуванням 48 КАБів, задіяв 423 дрони-камікадзе. Здійснив понад 3000 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Читайте також: Замороження конфлікту в Україні призведе лише до нової війни, – президентка Єврокомісії. Вона закликала міжнародну спільноту задуматись про те, чи правильно, що більша країна може напасти на сусідню і забрати шматок території.

Читайте також: Як і де можна оновити військово-облікові дані. Пояснення. Наразі це можна зробити так: піти до територіального центру комплектування і соціальної підтримки (ТЦК та СП); скористатися послугою у центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП); уточнити дані у мобільному додатку Резерв+.

Та: За яких умов підприємству відмовляють у бронюванні працівників. Якщо Мінекономіки впевнене, що пакет документів є неповним або є фальсифікація, відомство має підстави відмовити у бронюванні, анулюючи попередні рішення, або надіслати запит на доопрацювання.

Ключові події:

1. Перший день Саміту миру у Швейцарії. Основні тези. Під час конференції учасники обговорюють три теми: ядерна безпека, продовольча безпека та звільнення всіх полонених і депортованих українців. До Саміту миру вдалося залучити 101 країну та міжнародну організацію з усіх континентів.

Читайте також: США під час Саміту миру оголосили про виділення понад $1,5 млрд для України. Більшість коштів – на відновлення енергетики.

Та: У Львові триває обговорення проєкту меморіалу Героїв України. Під час таких зустрічей родини задають запитання про майбутній меморіал, вносять свої пропозиції, обговорюють деталі його реалізації;

2. Наступного тижня ситуація в енергосистемі буде складнішою – «Укренерго». Основні причини – спека та ремонт чергового атомного енергоблока.

На цю ж тему: Чи отримають українці субсидію після підвищення тарифу на електроенергію. В Україні проведуть автоматичний перерахунок субсидій після підвищення ціни на електроенергію. Оскільки збільшення тарифу відбулося з 1 червня, то й сума перерахованої субсидії буде відображена вже у виплаті за червень, яку споживачі отримають в липні.

Та: В Україні планують оновити перелік об’єктів, які не підлягають знеструмленню. Це сприятиме більш справедливому розподілу електроенергії для споживачів;

3. У «Дії» запустили нову послугу для підприємців: можна відкрити бізнес в один клік. Зараз доступні 10 онлайн послуг для ведення бізнесу «під ключ».

Читайте також: На якому етапі впровадження пересадкового квитка у громадському транспорті Львова. «Технічно ми пройшли всі випробування і «Львівавтодор» повідомляє, що в основному всі технічні аспекти вже готові. Залишаються деякі питання щодо звітності для перевізників.»

Та: У місті на Львівщині на три дні перекриють залізничний переїзд. Рух транспорту у Стрию на вулиці Петлюри відновлять 20 червня;

4. Які локації на Львівщині відвідує найбільше туристів. Туристичний збір у травні склав – 5,53 млн грн.

Читайте також: Львів’ян запрошують на фермерський ярмарок: коли відбудеться. Пройде на площі перед Центром Довженка, що на Сихові. Охочих придбати товар у локальних виробників запрошують з 12:00 до 19:00 год.

Та: Які гуртки діють у Львові безкоштовно для дітей. Перелік. У дитячих клубах Львова на дітей чекають гуртки різноманітних напрямків;

5. Де можна покупатися на Львівщині. Перелік водойм. Усі пляжі перевірили рятувальники.

Читайте також: Які виставки варто відвідати у Львові.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!