На Львівщині спіймали 8 паліїв сухостою і розселили ще майже 3 тисячі людей. Головне за добу

948 0
За добу рейдові групи у Червоноградському, Дрогобицькому, Яворівському районах та Львівській МТГ спіймали 8 паліїв і склали адмінпротоколи.
Фото: Роксолана Поцюрко

Фото: Роксолана Поцюрко

Сирени. На Львівщині впродовж доби жодного разу не лунала сирена про повітряну тривогу. Про це повідомляє очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

Пожежі сухої трави. За минулу добу рейдові групи у Червоноградському, Дрогобицькому, Яворівському районах та Львівській МТГ спіймали 8 паліїв сухої трави та склали адмінпротоколи. Додамо, що штраф становить від 3 060 до 6 120 гривень для громадян, від 15 300 до 21 420 гривень – для посадових осіб.

Читайте також: Львів’ян закликають не cпалювати сухостій

Переселенці. Прийняли і розселили в області ще 2750 людей, які були вимушені покинути свій дім. Від 24 лютого, за офіційними даними, на Львівщині надали прихисток 311 тисячам переселенців. Значна кількість людей поселилась у приватному секторі самостійно.

Ще є 11 тисяч облаштованих ліжкомісць у державних та комунальних закладах, 3 тисячі – у приватній сфері. Якщо ви можете розмістити у своїй оселі людей, які вимушені тікати від бойових дій, зголосіться на сайті «Прихисток» (https://prykhystok.in.ua/).

Читайте також: Наші люди й зараз спалюють суху траву. Як це працювати надзвичайником під час карантину

Перетин кордону. У пунктах пропуску у Львівській області кордон перетнули приблизно 19 тисяч людей. Від початку повномасштабного вторгнення через переходи на Львівщині за кордон виїхали 1 мільйон 596 тисяч осіб.

Диверсії. Що стосується підозрілих людей та об’єктів, поліція опрацювала 1475 звернень від громадян.

Нагадаємо, що зараз в області проживає понад 250 тисяч внутрішньо переміщених осіб – це лише ті, хто зареєструвався офіційно і отримав прихисток від Львівської ОВА. Обласна військова адміністрація разом з територіальними громадами почали формувати базу житлового фонду, який пропонуватимуть під викуп для потреб вимушених переселенців. За його словами, це можуть бути як квартири та будинки, які вже збудовані та придатні для проживання, так і ті, що перебувають на завершальній стадії будівництва.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!