На Львівщині створять чотири пралісові пам’ятки природи і ландшафтний заказник

1044 0
Збереження дерев забезпечить дотримання належного природоохоронного режиму.
Фото умовне / Unsplash

Фото умовне / Unsplash

На Львівщині планують створити чотири пралісові пам’ятки природи місцевого значення і ландшафтний заказник. Відповідне рішення запропонували під час засідання комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради.

Йдеться про створення таких об'єктів: «Секул», «Кичера Кропивина», «Кийовець», «Багнувата» та заказник «Чебрецеві гори». 

«Секул» – пралісова пам’ятка природи в Стрийському районі, де ростуть букові та ялинові різновікові багатоярусні насадження природного походження, віком 110 – 180 років. Площа об’єкту: 28,2 га. 

«Кичера Кропивина» – пралісова пам’ятка природи в Стрийському районі. Тут росте букове різновікове багатоярусне насадження природного походження, ялиново-букове і яворово-букове різновікове багатоярусне насадження природного походження, віком 117 – 170 років. Площа об’єкту: 50,3 га. 

Читайте також: У Національному природному парку на Львівщині незаконно вирубали дерева

«Кийовець» – пралісова пам’ятка природи в Стрийському районі. Тут росте букове різновікове багатоярусне насадження природного походження, віком 124 – 160 років. Площа об’єкту: 36 га. 

«Багнувата» – пралісова пам’ятка природи в Самбірському районі. Тут росте букове насадження з домішкою клена, явора і ялиці білої, різновікове багатоярусне насадження природного походження віком 97 – 165 років. Площа об’єкту: 44,7 га.

Крім того, комісія погодила ініціативу створення ландшафтного заказника місцевого значення «Чебрецеві гори», який розташований в межах масивів Бродівського ДЛГП «Галсільліс». Загальна площа 21 га.

Нагадаємо, що на Львівщині планують створити Національний природний парк «Опілля». Орієнтовна площа майбутнього парку складатиме 16790,6 га з включенням лісових земель та частини русла Дністра із водоохоронними зонами та заплавними прибережними територіями в межах Львівського та Стрийського районів.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!