Залізничну лікарню у Львові планують перетворити в університетську клініку. Лікарі – проти

4978 0
Члени трудового колективу лікарні не погоджуються з такою позицією і вже підготували заяву до міністра оборони Олексія Резнікова.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Клінічну лікарню Львівської залізниці, що на вул. Огієнка, передадуть у підпорядкування Міністерству охорони здоров’я, зокрема ЛМНУ ім. Данила Галицького. Більше того – на базі вишу планують створити університетську клініку. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

«На важливості цього проєкту я наголошував наприкінці минулого тижня під час спільного брифінгу з міністром охорони здоров’я Віктором Ляшком та міністром охорони здоров’я ФРН Карлом Ляутербахом. Сьогодні Міністерство охорони здоров'я України підтримало пропозицію передачі клінічної лікарні Львівської залізниці під управління ЛНМУ імені Данила Галицького, щоб створити на її базі університетську клініку. Це сприятиме ефективнішій підготовці студентів медичного закладу, проведенню наукових досліджень та запровадженню інноваційних проєктів у медичній галузі. За університетськими клініками розвиток медичної галузі», – написав він.

Читайте також: У Львові шукають донорів крові у резерв. Як підготуватись і долучитись

Натомість трудовий колектив клінічної лікарні Львівської залізниці виступили категорично проти ініціативи щодо реорганізації. Як зазначили у коментарі Тvoemisto.tv члени колективу, вони не погоджуються з такою позицією і вже підготували заяву до міністра оборони Олексія Резнікова, яку скерують президенту України, Кабінету Міністрів та генеральному прокурору.

«Трудовий колектив не погоджуються з тим, що у час війни, коли у Львові і не тільки військові шпиталі переповнені, коли існує необхідність у додаткових ліжках, відбувається реорганізація потужної багатопрофільної залізничної лікарні, яка може підставити плече та розвантажити військові шпиталі. Вважаємо, що у воєнний час не варто і недоречно проводити реорганізацію, бо це знищить і зруйнує лікарню. Особливо, коли це буде відбуватися шляхом створення університетської клініки. Який може бути навчальний процес та кафедри? Навпаки, нам треба вже допомагати армії, військовим і працювати на благо держави», – каже завідувачка гінекологічним відділенням лікарні Львівської залізниці Людмила Ткачук.

Загалом медзаклад має три приміщення за адресами: Огієнка, 1, Огієнка, 3 та Огієнка, 5. За словами трудового колективу, частину приміщень хочуть продати.

Читайте також: Із львівської лікарні після трансплантації нирок виписали двох хлопців, евакуйованих з київського ОХМАТДИТу

«Медичний університет не має коштів, щоб профінансувати багатопрофільну залізничну лікарню. Це притягне за собою скорочення штатів, вивільнення медиків, а зараз у лікарні працює 1 040 людей. І це все у час війни. Також у нас не буде змоги підписати пакет медичних гарантій з НСЗУ, тож лікарня не зможе заробляти кошти та почнуть звільнятися», – ведуть далі представники трудового колективу.

Вони вважають, що взагалі є недоречним те, що лікарню саме у воєнний час хочуть передати МОЗу.

«Наразі це лише проєкт, за який має проголосувати Кабмін. Усе на стадії передачі. Але це також є не на часі, бо у нас війна – ворог все ближче, а поранених все більше», – кажуть вони.

Як зазначили у лікарні, зараз тут не приймають і не надають допомогу військовим і пораненим, бо їхню роботу «заблокували».

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!