На Львівщині судитимуть ще трьох ухилянтів від мобілізації

2665 0
За допомогою підроблених довідок, у які були внесені недостовірні відомості, обвинувачені намагались незаконно виїхати за межі України.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині судитимуть ще трьох ухилянтів, що намагались перетнути кордон України за допомогою підроблених довідок із недостовірними відомостями. За скоєне їм загрожує покарання - обмеження волі на строк до двох років.

Джерело: Поліція Львівської області

Як встановили правоохоронці, 25-річний киянин, 42-річний житель Дніпра та мешканець Тернопільської області віком 19 років, виготовили підроблені офіційні документи. Зокрема, зловмисники внесли у посвідчення недостовірні відомості, що звільняють від обов’язку мобілізації. Вони пред'явили ці документи прикордонникам під час спроб перетнути кордон в пунктах пропуску «Краківець» та «Грушів». Проте, в усіх трьох випадках прикордонники виявили, що документи містять ознаки підроблення та повідомили про це поліцейських.

Читайте також: На Львівщині судитимуть двох ухилянтів з інших областей, які намагалися втекти за кордон з підробленими документами

Загалом, у період дії воєнного стану співробітники підрозділів дізнання поліції Львівщини відкрили 1420 кримінальних проваджень за фактами підробки та використання військовозобов’язаними чоловіками підроблених документів з метою ухилення від мобілізації.

Нагадаємо, що в пункті пропуску «Грушів» прикордонники Львівського загону затримали ухилянта, який намагався перетнути державний кордон із підробленим пенсійним посвідченням. Чоловік їхав до Польщі рейсовим автобусом. Для перетину кордону, окрім паспорта, він надав інспектору пенсійне посвідчення та довідку до акта огляду медико-соціальною експертною комісією.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!