На Львівщині тимчасовим мостом відновлюють пряме сполучення Львів – Трускавець – Східниця

2085 0
Відкрити проїзд там планують вже у травні.
Скрін з відео Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

Скрін з відео Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України

У Львівській області, поблизу села Раневичі, змонтували металеву переправу типу acrow/bailey (дорога Т-14-02 Східниця – Пісочна). Тимчасовий міст дозволить відновити рух вантажного і легкового транспорту через річку Солониця в об’їзд міста Дрогобич та суттєво скоротить час на дорогу зі Львова до Трускавця та Східниці. Про це повідомили в Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України.

Зазначимо, що на початку 2023 року обвалилася одна з балок старого мосту через річку Солониця. Збудована ще у 1964 році споруда була аварійною. Аби уникнути повного обвалу мосту, рух ділянкою дороги Т-14-02 між Дрогобичем та Трускавцем перекрили. Увесь транспортний потік нині прямує через місто Дрогобич. Об’їзний шлях – це додаткові 7-8 кілометрів.

Читайте також: На Львівщині відновили будівництво моста через річку Західний Буг

«Щоб якомога швидше відновити пряме сполучення? біля аварійної споруди встановили одну з легкозбірних тимчасових переправ, переданих адміністрацією державних матеріальних резервів Чеської Республіки», – йдеться у повідомленні.

Там додають, що переправа acrow/bailey підходить для пересування вантажівок, її можна буде демонтувати і повторно використати після капітального ремонту основного мосту через річку Солониця. Щоб змонтувати металевий 27-метровий міст поруч з аварійним, знадобилося кілька днів.

Відкрити проїзд там планують вже у травні. Рух переправою відбуватиметься у реверсному режимі. З обидвох сторін тимчасового мосту заплановано встановлення світлофорів.

Нагадаємо також, що на Львівщині відновили ремонтно-будівельні роботи на мостовому переході через річку Західний Буг поблизу села Гайок на автомобільній дорозі Н-17 Львів – Радехів – Луцьк. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!