На Львівщині ув’язнений через інтернет збирав кошти нібито на лікування пораненого військового

967 0
Він вступав у переписку і переконував людей переказувати кошти у сумі від 500 до 1000 гривень.
ФОТО: поліції

ФОТО: поліції

На Львівщині поліцейські викрили чоловіка, який видурював у людей гроші, призначені нібито на лікування пораненого бійця ЗСУ. Про це повідомили у Національній поліції у Львівській області. 

Як встановили правоохоронці, 29-річний мешканець Львівщини займався шахрайством, перебуваючи в одній з львівських установ виконання покарань, де за рішенням суду відбував покарання за крадіжки. Він отримав доступ до мережі Інтернет, створив під вигаданим іменем профіль в одній із соціальних мереж та розмістив неправдиве оголошення про збір коштів нібито для лікування пораненого бійця ЗСУ. Він вступав у переписку з відвідувачами свого акаунту і переконував їх переказувати кошти у сумі від 500 до 1000 гривень на вказаний ним рахунок. Отримані таким чином гроші шахрай привласнював. Правоохоронці задокументували чотири випадки.

Читайте також: Львів'ян попереджають про шахраїв, які збирають кошти на ЗСУ

Поліцейські повідомили йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Правоохоронці встановлюють інших потерпілих від злочинних дій підозрюваного.


___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!