На Львівщині від ускладнень грипу померла 53-річна жінка

2337 0
Вона мала супутні захворювання і перебувала в лікарні.
фото: Львівський портал

фото: Львівський портал

7 лютого у Стрийській центральній районній лікарні від ускладнень грипу – бактеріальної пневмонії – померла 53-річна жінка. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив заступник директора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Олег Когут.

Читайте також: Чому моя сім'я вже 15 років не хворіє на грип

За його словами, жінка мала цукровий діабет і для підтримки здоров’я якраз перебувала в лікарні. 2-го лютого вона занедужала, 4-го її виписали додому, 6-го лютого стан жінки погіршився і вона знову звернулась в лікарню, а 7 числа вже померла. Розтин показав, що причина смерті – бактеріальна пневмонія, що є одним із ускладнень грипу. Лабораторні дослідження підтвердили, що хвора мала вірус грипу А.

Олег Когут уточнив, що жінка не була вакцинована від грипу, хоча перебувала у групі ризику, як людина із хронічними хворобами.

Нагадаємо, це вже третя на Львівщині смерть від ускладнень грипу з початку року: помер 51-річний чоловік, який також мав супутні захворювання, та 66-річна жінка

У лабораторному центрі МОЗ також повідомили, що за минулий тиждень – з 11 до 17 лютого включно – на Львівщині захворіли на грип та  ГРВІ 14 922 людей, що на 1498 випадків менше, як за попередній тиждень. Інтенсивний показник захворюваності становить 588,1 при епідемічному порозі 585,2. Серед них 56,4% – діти до 17 років.

Найбільше на грип хворіють на 12-ти територіях, тут ідеться про перевищення епідпорогу: це Мостиський, Буський,  Кам'янко-Бузький, Турківський,  Городоцький,  Сокальський,  Жовківський, Радехівський, Самбірський,   Дрогобицький райони та Стрий і Самбір.

У Львові за минулий тиждень захворіли 4056, що на 428 випадків менше. Інтенсивний показник захворюваності становить 524,1 при епідпорозі 685,89.

Протягом тижня з діагнозом ГРІ в інфекційні стаціонари області потрапили 226 людей, з яких 148 дітей віком до 17 років.

З початку  епідемічного сезону вірусологічною лабораторією ОЛЦ  підтверджено 54 випадки захворювання на вірус грипу А.

ТЕГИ: грип, смерть

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!