На Львівщині відновили майже 300 га лісу

832 0
За пів року у лісах Львівської області висадили 2 млн саджанців.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

За перщі пів року 2023 року Обласне комунальне спеціалізоване лісогосподарське підприємство «Галсільліс» відновило 293, 9 га лісу. Також висадили лісові культури на площі 195,2 га та виростили у теплицях 3,6 млн саджанців, з яких 2 млн вже висадили. Про це повідомили у пресслужбі ЛОР.

За словами в.о. генерального директора «Галсільлісу» Івана Підгородецького, за пів року заготовили деревини ліквідної 51,7 тис. куб. м, із них 27,9 тис. куб. м – ділової деревини. Також реалізували 59,2 тис. куб. м лісопродукції.

Читайте також: На Львівщині висадили понад 4 тисячі саджанців сосни та дуба

Дохід від реалізації продукції, робіт і послуг (з ПДВ) – 130,8 млн грн. Чистого прибутку підприємство отримало – 6,36 млн грн. Нараховали до сплати податків та обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів 49,1 млн грн.

Нагадаємо, що на Львівщині на території природного заповідника незаконно вирубали дерев майже на 1 мільйон гривень. Правоохоронці повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за фактами незаконної порубки лісу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!