У природному заповіднику Львівщини незаконно вирубали дерев на майже 1 млн гривень

1035 0
Правоохоронці повідомили про підозру двом місцевим мешканцям.
Фото: Львівська обласна прокуратура.

Фото: Львівська обласна прокуратура.

На Львівщині на території природного заповідника незаконно вирубали дерев майже на 1 мільйон гривень. Правоохоронці повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за фактами незаконної порубки лісу (ч. 1, 4 ст. 246 КК України). Про це повідомила пресслужба прокуратури Львівщини. 

Як йдеться у повідомленні, один із підозрюваних без спеціального дозволу незаконно порубав дерева у лісовому господарстві однієї із філій ДП «Ліси України», територія якого відноситься до природно-заповідного фонду України. Чоловік розпилював та перевозив зрубану деревину до власного домогосподарства, де облаштували підпільну пилораму. Внаслідок незаконної рубки дерев у природному заповіднику Львівщини державі було завдано понад 900 тис. грн збитків.

Читайте також: На Львівщині зрубали дерев на понад 200 тисяч грн. Поліція шукає винних

За аналогічною схемою інший підозрюваний незаконно порубав дерева у лісовому масиві на території лісництва однієї із філій ДП «Ліси України».  Частину деревини він розпилив та перевіз до орендованої будівлі, а іншу залишив на місці незаконної рубки для подальшого привласнення. Такими діями державі завдали 80 тис. грн збитків.

Правоохоронці виявили та вилучили у чоловіків незаконно добуту деревину, лісопродукцію, бензопили та сокири. Слідчі дії тривають, вирішують питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. 

Нагадаємо, двоє директорів державних лісових господарств на Львівщині незаконно дозволили вирубку дерев на територіях природно-заповідного фонду Національного природного парку «Бойківщина». Посадовці видали дозволи попри те, що на таких землях рубки можуть відбуватися лише після погодження з Міністерством екології та природних ресурсів із дотриманням відповідних лімітів, а також з дозволу Львівської ОДА.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!