На Львівщині відремонтували корпус гімназії за 25 мільйонів гривень

905 0
Ремонт приміщення тривав 2 роки.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

У Пустомитівському районі відбулось відкриття відрремонтованого корпусу Чорнушовицької гімназії. Тут навчатимуться 100 дітей із трьох навколишніх сіл - Чорнушовичі, Тарасівка та Журавники. Про це повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

«Будівлю гімназії збудували в 50-х роках минулого століття. Основна частина приміщень перебувала в аварійному стані через зруйнований фундамент, аварійне перекриття горища і покрівлю. Крім того, через неналежне водовідведення були значні тепловтрати та підвищена вологість у приміщеннях», – йдеться у повідомленні.

Реконструкцію закладу освіти розпочали у 2021 році. Загальна вартість робіт складає майже 25 млн гривень. Кошти на умовах співфінансування виділили з обласного бюджету (19,5 млн) та з бюджету громади (5,3 млн). 

Читайте також: У Львові проведуть капітальний ремонт Центру Довженка

«У гімназії є 4 класи молодшої школи, розраховані на 80 учнів. Окрім цього, під час реконструкції створили дошкільний навчальний заклад для 20 дітей. На базі гімназії є укриття, пожежні резервуари, очисні споруди. Через повномасштабну війну роботи призупинили, але завдяки Львівській ОВА нам вдалось до кінця року відкрити заклад», – розповів голова Підберізцівської сільської ради Василь Коваль.

Частину будівлі перепланували під дошкільний заклад. Також утеплили фасад та горищне перекриття, замінили покрівлю даху, встановили систему блискавкозахисту. 

Нагадаємо, у львівській школі цього тижня відкрили мультифункціональний спортзал.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!