На Львівщині встановили рекорд України з найбільшої приватної колекції січкарень

1185 0
Автор колекції на власному подвір’ї зібрав 79 січкарень з 10 країн світу.
Фото: Зимноводівська сільська рада територіальної громади

Фото: Зимноводівська сільська рада територіальної громади

У Зимноводівській громаді зареєстрували рекорд України з найбільшої приватної колекції старовинних січарень, які колекціонує Микола Павлишин. Про це повідомили у Зимноводівській сільській раді територіальної громади.   

«Відбулася особлива для нашого регіону подія – у с. Суховоля, у музеї просто неба, зареєстрували рекорд України з найбільшої приватної колекції старовинних січкарень», – пишуть у сільській раді. 

Серед січкарень у нього на подвір’ї є одна у світі, яку привезли з Чорткова Тернопільської області. Їй понад 150 років, а її вага становить 400 кг.  

Підтвердила і зареєструвала рекорд з кількості січкарень у приватній колекції комісія Національної реєстрації рекордів України. 

Читайте також: Диплом Франца Йосифа і найбільша колекція рукописів. Екскурсія з Бібліотеки Стефаника у Львові

Микола Павлишин почав колекціонувати січкарні зі старої бабусиної, яка датована 1891 роком. Загалом він зібрав 79 січарень з різних країн. 

«Для колекціонера всі експонати надзвичайно цінні, адже він вкладає свою душу в збереження української автентики», – додають у сільській раді. 

 
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!