На Львівщині викрили групу осіб, які незаконно переправляли ухилянтів закордон

740 0
Досудове розслідування триває.
Фото: Львівська обласна прокуратура

Фото: Львівська обласна прокуратура

На Львівщині викрили групу чоловіків, які сприяли у незаконному переправленні чоловіків за межі України. Їхніми послугами скористались щонайменше 13 громадян. За скоєне підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк до дев’яти років з конфіскацією майна. Про це повідмили у поліції Львівської області.

Слідчі встановили, що мешканці Волинської області, 43-річний організатор групи та двоє виконавців, організували злочинну схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України у воєнний час. Використовуючи підроблені печатки та штампи державних установ, вони ставили своїм «клієнтам» відмітки в офіційних документах, які давали їм право виїзду за кордон. Брали за це 1000 доларів.

Під час санкціонованих обшуків правоохоронці виявили та вилучили у підозрюваних підроблені печатки та штампи державних установ, кошти, виручені від незаконної діяльності та інші речові докази.

Читайте також:  На Львівщині на кордоні затримали шістьох ухилянтів

Слідчі повідомили організатору та виконавцям про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України ч.3 ст.27, ч.3 ст.332 (Організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України та ч.3 ст.27, ч.3 ст.28, ч.1,3 ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинене організованою групою) Кримінального кодексу України.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дев’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, що у Львівській області проводять заходи з протидії корупції. Зокрема, задля зменшення зловживань системою «Шлях». Вже створили перелік рекомендованих до подачі документів, що дозволяє підтвердити діяльність, пов’язану зі ввезенням гуманітарних вантажів.
 
Фото поліції Львівської області

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!