На Львівщині викрили «реабілітаційний центр», де утримували 17 людей

1720 0
Самовільно залишити центр люди не могли, бо перебували під постійним наглядом персоналу.
фото ірини діденко

фото ірини діденко

У Жовківському районі на Львівщині припинили незаконну діяльність так званого «реабілітаційного центру», де під виглядом надання медичної допомоги від алко- та наркозалежності експлуатували людей. Про це повідомила головна прокурорка Львівщини Ірина Діденко у себе на Фейсбуку.

«Центр» працював без жодних дозвільних документів та без залучення медиків. Його роботу організували двоє осіб: 40-річний директор: уродженець Харківщини, який проживає у Львові, та 43-річна керівниця зі Житомирської області, яка працює та живе безпосередньо на роботі. Допомагали їм ще пятеро осіб.

Вони використовували уразливий стан пацієнтів та чинили психологічний тиск, примушуючи при цьому безоплатно працювати. Самовільно залишити центр люди не могли, бо перебували під постійним наглядом персоналу.

Водночас з’ясували, що пацієнти потрапляли до «центру» проти своєї волі, а їх «лікування» оплачували родичі. Вартість за місяць сягала 9 000 грн, не враховуючи кошти на медикаменти чи особисті потреби. При цьому родичі думали, що їх лікують.

У «центрі» незаконно утримували 17 осіб, яким за непослух наносили тілесні ушкодження. Також цим людям не давали можливості спілкуватися із рідними.

Наразі готують підозри та клопотання про обрання запобіжних заходів. Дії імовірних зловмисників кваліфікують за ч.2 ст.149 (торгівля людьми) КК України, санкція якої передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!