Новий закон про мобілізацію: що зміниться та які статки у керівництва прокуратури Львівщини. Підсумки доби

1092 0
Нині 8 лютого та 715 доба героїчного протистояння російській агресії.
фото: dan kitwood

фото: dan kitwood

Акцент дня: Керівництво прокуратури Львівської області: що заробили та придбали у 2022 році. Йдеться про Геннадія Демченка, який її і очолює, його першого заступника Олександра Таргонія та заступників Миколу Друзюка і Олексія Уманця.

Читайте також: Високопосадовець райвідділу поліції вимагав хабар у розмірі 2,5 тис. доларів на Львівщині. За цю суму він обіцяв закрити кримінальне провадження.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 92 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 9 районах зосередження противника. Уражено 2 ворожі склади боєприпасів.

Вночі російські окупанти вчергове атакували Україну, застосувавши 17 БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони 11 ударних БпЛА знищено.

Читайте також: Внаслідок ракетної атаки в Києві загинули 4 особи. Понад 30 поранені.

На цю ж тему: У промисловий об’єкт на Львівщині влучила російська ракета. Що відомо. Сили ППО збили ще одну ракету над Стрийщиною.

Та: На Київщині будують завод з виробництва «Байрактарів». Завод вироблятиме близько 120 безпілотників на рік, але конкретна модель – TB2 або TB3 – поки не обрана.

Тема дня: Що зміниться, якщо ухвалять новий закон про мобілізацію в другому читанні. Пояснення. Надалі законопроєкт відправлять на внесення правок до 21 лютого, після чого за нього голосуватимуть вдруге. Tvoemisto.tv розповідає, що зміниться у мобілізації, якщо законопроєкт приймуть без правок.

На цю ж тему: Здобувачів другої освіти у вишах можуть мобілізувати. Скільки їх на Львівщині. Верховна Рада 7 лютого ухвалила в першому читанні новий проєкт закону про посилення мобілізації. У ньому, зокрема, передбачено, що буде скасована відстрочка від служби для аспірантів, які вчаться на контракті, і для тих громадян, що здобувають наступну освіту, яка не є вищою за попередню. Tvoemisto.tv порівняло кількість вступників, зарахованих на денну форму навчання в заклади вищої освіти Львівщини за всіма освітніми програмами у 2021, 2022 і 2023 роках. Адже саме денна форма навчання сьогодні дає студенту право на відстрочку від мобілізації. Зокрема, цим скористалися десятки тисяч так званих другоосвітників.

Та: Львівський IT-кластер закликав владу не приймати закон про мобілізацію в поточному вигляді.

Ключові події:

1. Для опалення лікарні в Києві розгорнули мобільні котельні. У Дніпровському районі столиці внаслідок ракетного обстрілу пошкоджено магістральні тепломережі.

Читайте також: Львівська міськрада відсудила у компанії держзрадника Тараса Козака понад мільйон гривень. Мова про оренду комунальної землі на вулиці Городоцька, 290.

Та: У Львові погодили виділення 31 мільйона гривень для міських поліклінік. Кошти розподілили між 7 поліклініками;

2. Поляки на місяць планують заблокувати кордон. Блокування пункту пропуску «Дорогуськ – Ягодин» має розпочатися у п’ятницю, 9 лютого, об 11:00.

Читайте також: Київ та Рига підписали меморандум про співпрацю. Зокрема, домовилися про обмін досвідом у сфері цифровізації муніципального управління;

3. У Львові збудують дві нові школи. Місто оголосить архітектурний конкурс. Разом вони розраховані на понад 700 учнів.

Читайте також: На колишній території мотозаводу у Львові зведуть адмінбудівлю. У ній передбачається підземний паркінг.

Читайте також: Рух новим мостом між Києвом і Гостомелем повністю відновили. Раніше для руху авто була відкрита лише одна смуга мосту;

4. У Львові з’являться три нові сквери та парк. Локації. Новий парк з озером облаштують на вул. Липинського – Лінкольна. Що ж до скверів, то їх розташують на вул. Хлібній – вул. М. Пимоненка (Сихівський район) – площа 0,3880 га; вул. Соломʼянській – площа 0,1176 га та вул. Зеленій (м. Дубляни) – площа 0,0405 га.

Читайте також: У Львові оновили центр підтримки дітей. Фото до і після. Зараз тут мешкає 23 дитини різного віку, що навчаються у 1-10 класах;

5. П’ять виставок у Львові, які варто відвідати.

Читайте також: Мама важкопораненого військового доглядає за сином та проводить онлайн-уроки у львівській лікарні. Жінка працює вчителькою на Дніпропетровщині.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!