На Львівщині висадили 200 тисяч дерев і зібрали кошти для ЗСУ

1175 0
Під час благодійної акції зібрали 6500 доларів благодійних внесків для закупівлі авто для ЗСУ.
Фото: Львівської ОВА

Фото: Львівської ОВА

У суботу, 15 жовтня, на Львівщині відбулась акція з висадки дерев під назвою «Ліси Єднання», у межах якої за день вдалось висадити 200 тисяч дубів та сосен на території 38 лісництв області.

Джерело: Львівська ОВА

Під час благодійної акції зібрали 6500 доларів благодійних внесків для закупівлі авто для українських захисників та захисниць. Долучились до висадки дерев 5 тисяч людей на 38 локаціях у Львівській області.

Читайте також: У Львові збережуть майже 300-річний дуб, що росте в центрі міста

Як розповів керівник ГО «Добро.Дій» та співорганізатор акції Ігор Дулин, станом на цей рік зусиллями громадської організації відновили понад 207 гектарів лісів на Львівщині.

«Ліс, який ми садимо сьогодні, символізує відновлення нашої країни та невмирущість свободи. Дякую нашим героям за захист та можливість нам сьогодні бути тут і займатися хорошими справами», – сказав він.

Читайте також: Що робити з дерева у Львові. Пояснення експертки

Керівник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека розповів, що управління надіслало понад 17 тисяч кубометрів деревоматеріалів захисникам на передову.

«Цю акцію ми проводимо у межах ініціативи президента України «Зелена країна». За час існування цієї ініціативи на Львівщині висадили понад 10 мільйонів дерев. Ця акція є одним із кроків до нашої перемоги», – наголосив він.

Зазначимо, в одному з лісництв Яворівського району урочисто відкрили пам‘ятний знак, який повідомляє, що лісові культури  висаджені на честь загиблих воїнів Яворівського району. У межах акції також відбувся телемарафон, у якому взяли участь люди з 30 країн світу, які також долучилися до висадження дерев. Загалом понад 1 мільйон дерев по цілому світі висадили під час акції.

Читайте також: «Платани можуть рости в Одесі чи Запоріжжі, але не у Львові», – експертка

Нагадаємо, поблизу лікарні Святого Луки, що на вул. Навроцького у Львові, незаконно зрізали майже 170 дерев різних порід. Також часто дерева зрізують під час нового будівництва і ремонту вулиць. Дехто з фахівців певен, що в міста нема доброї стратегії догляду дерев. Щоби з’ясувати подробиці про те, як можна запобігти втраті особливо цінних і давніх дерев та довідатися про стратегію Львова щодо озеленення, Tvoemisto.tv організувало дискусію. Детальніше читайте у матеріалі. 

Антоніна Костик

Фото: Львівської ОВА

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!