На Львівщині діагностуватимуть туберкульоз за допомогою штучного інтелекту

726 0
Штучний інтелект проводить автоматичний аналіз, читаючи рентген-знімки.
фото: Центр громадського здоров

фото: Центр громадського здоров'я

Центри Львівської, Івано-Франківської та Сумської області вперше в Україні діагностуватимуть туберкульоз за допомогою штучного інтелекту. Надсучасне обладнання вже встановили та медичні працівники, які пройшли тренінг із застосування систем при діагностиці ТБ у пацієнтів, використовують його. Про це повідомила пресслужба Центру громадського здоров’я МОЗ України.

Як йдеться у повідомленні, штучний інтелект проводить автоматичний аналіз, читаючи рентген-знімки, і відображає зони потенційної патології у вигляді теплової карти легенів, що й дозволяє виявити ураження з імовірністю від 1% до 100%.

Читайте також: Чому штучний інтелект так часто продукує фейки

«Центр громадського здоров'я разом з партнерами докладають усіх зусиль, щоб інновації були доступними в медичних закладах України та покращували можливості в діагностуванні людей з туберкульозом. Ми залучаємо інвестиції для застосування передових технологій, щоб бути на крок ближче до подолання туберкульозу, а також допомагаємо регіонам у впровадженні штучного інтелекту», –  прокоментувала завідувачка відділу управління та протидії туберкульозу Центру громадського здоров'я Яна Терлеєва.

Додамо, штучний інтелект для автоматизованої обробки діагностичних даних успішно використовується у понад 40 країнах світу.

>;Tvoemisto.tv поспілкувалось із Senior Director, Delivery Management ЕРАМ Назарієм Поповим і запитало, як штучний інтелект уже вплинув на наше життя, чому саме зараз навколо нього триває гайп, а також, чи справді штучний інтелект починає завойовувати весь світ і, що головне, чи вдасться технологіям на базі ШІ позбавити нас певних видів роботи. Читайте за посиланням

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!