На Львівщині виявили понад 160 ухилянтів від мобілізації

18894 0
Чоловікам, яких затримали, загрожує покарання до двох років обмеження волі.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

Від початку війни на Львівщині відкрили 161 кримінальне провадження за підробку документів з метою ухилитися від мобілізації. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

У 49 кримінальних провадженнях за підробку документів суди винесли обвинувальні вироки. Зокрема, незаконно виїхати за кодон намагався 37-річний житель Донеччини, який підробив свідоцтва про народження дітей для отримання права виїзду за межі України. Підроблені документи чоловік пред’явив під час перетину кордону у пункті пропуску «Краківець». Йому вже повідомили про підозру у підробці та використанні підроблених документів, обвинувальний акт скерували до суду. Чоловіку загрожує покарання до двох років обмеження волі.

Читайте також: На Львівщині викрили ще два канали незаконного переправлення чоловіків-утікачів за кордон

Про підозру у кримінальному правопорушенні – підробка та використання підроблених документів повідомили 51-річному мешканцю Харкова. Чоловік намагався перетнути державний кордону у пункті пропуску «Шегині». Там з'ясували, що документи про непридатність харків'янина до військової служби через стан здоров’я – підроблені. Досудове розслідування триває. У разі доведення вини, чоловікові загрожує покарання до двох років обмеження волі.

Нагадаємо, 22 лютого президент України видав Наказ Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України «Про призов резервістів на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період». Призову підлягатимуть резервісти від 18 до 60 років. Це будуть як офіцери так і рядовий, сержантський склад.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!