На Львівщині визначили порядок обсервації громадян, що повернулись з-за кордону

6553 0
Місця для нагляду мають бути готові до 14 квітня.
фото: www.photoukraine.com

фото: www.photoukraine.com

У ЛОДА визначили порядок прийму, обсервації та лікування громадян, які прибувають в Україну з-за кордону. Його погодили на засіданні Львівської обласної комісії з питань ТЕБ і НС.

Читайте також: Львівщина серед найбільших порушників карантинного режиму

Зокрема Нацполіції доручили охорону порядку під час транспортування таких осіб групами понад 40 осіб після в’їзду на територію держави, їхній супровід до місця обсервації, охорону порядку навколо місць обсервації, а також зобов'язали посилити контролювання громадських місць в період від 10 до 24 квітня.

Комісія зменшила кількість карантинних КПП на в'їзд та виїзд з Львівської області з 13 до 12. Зобов'язала також підрозділи ОДА скласти перелік місць обсервації, а також організувати чергування медпрацівників та інших профільних служб у КПП на державному кордоні. Місця для нагляду мають бути готові до 14 квітня.

Комісія визначила відповідальних за процедуру госпіталізації тих, у кого встановлять підозру на коронавірус із місця обсервації. Органи державної влади на місцях зобов'язані визначити обсяги витрат, пов'язаних із процесом ізоляції та спостереження за тими, хто прибув з-за кордону. Видатки, як це, як ідеться в постанові Кабміну про карантинні заходи, мають передбачити з місцевих бюджетів.

Читайте також: Чи можна гуляти під час карантину із трьома дітьми. Пояснення юриста

Нагадаємо, що на Львівщині облаштовують 13 блокпостів, на яких мірятимуть температуру на в’їзді та виїзді з області. Наприкінці березня уряд увів обов’язкову обсервацію тим, хто повернувся з-за кордону.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!