На Львівщині за 25 млн гривень реконструювали корпус гімназії

1244 0
У приміщення замінили покрівлю, вікна та двері, провели гідроізоляцію та утеплили будівлю.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У Чорновишах за 25 млн реконструювали корпус гімназії, а частину приміщень переобладнали під дошкільні групи. Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА. 

«Минулого тижня дали старт роботі відреконструйованого корпусу Чорнушовицької гімназії. Тут навчатимуться 100 дітей із трьох навколишніх сіл - Чорнушовичі, Тарасівка та Журавники. Основна частина приміщень будівлі гімназії перебувала в аварійному стані через зруйнований фундамент, аварійне перекриття горища і покрівлю. Через неналежне водовідведення були значні тепловтрати та підвищена вологість у приміщеннях. В таких умовах навчались діти початкової школи», – йдеться у повідомленні. 

Кошти на умовах співфінансування виділили з обласного бюджету – 19,5 млн грн, а також з бюджету громади – 5,3 млн грн. 

Читайте також: У Львові планують реконструювати історичну будівлю

Наразі, у зв’язку з переплануванням частини будівлі під заклад дошкілької освіти з урахуванням архітектурної доступності для дітей з інвалідністю, у гімназії доступна інклюзивна форма навчання. 

Нагадаємо, що у Львові планують реконструювати та добудувати корпус притулку для дітей Служби у справах дітей Львівської ОВА з метою створення Центру підтримки дітей і сімей.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!