Біля ліцею у Львівському районі за понад 4 млн гривень відкрили спортмайданчик

1815 0
У ліцеї повну загальну середню освіту здобувають 174 дитини.
фото: лова

фото: лова

У понеділок, 11 вересня, у селі Містки Пустомитівської громади на території ліцею відкрили спортивний багатофункціональний майданчик з наливним покриттям. Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Майданчик облаштували у межах реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на 2021 – 2025 роки. Він перший із запланованих. Вартість склала 4 млн 299 тис. грн, з них – кошти обласного бюджету у сумі 1 млн 500 тис. грн та 2 млн 799 тис. грн співфінансування із бюджету Пустомитівської територіальної громади у 2023 році. Термін будівництва – червень-серпень 2023 року.

Читайте також: В одній з найбільших львівських шкіл відреконструювали спортивний майданчик

На майданчику площею 42 на 22 метри є можливість займатися баскетболом, футболом, волейболом. Проведено освітлення та благоустрій території, встановлено сидіння для глядачів. Для села Містки – це перший сучасний спортивний простір. Його облаштували біля Містківського ліцею, у якому повну загальну середню освіту здобувають 174 дитини.

«Спортивний майданчик у селі Містки – це один з 14 об’єктів, які планують запрацювати цьогоріч на Львівщині. Ми маємо працювати якомога ефективніше. Інакше швидкої перемоги не буде. Маємо працею показувати результат – створення можливостей для дітей ставати освіченими та дбати про своє здоров’я», – зазначив заступник начальника Львівської ОВА Іван Собко.

Читайте також: У Львові збудували новий спортмайданчик біля одного з ліцеїв

Загалом у 2023 році з обласного бюджету на будівництво майданчиків та модернізацію спортивних споруд виділено 50  мільйон 200 тисяч гривень. За ці кошти заплановано облаштувати 14 об’єктів спортивної інфраструктури, з яких:

  • 6 майданчиків зі штучним (трав’яним) покриттям,
  • 5 майданчиків з наливним покриттям,
  • 2 – спортивні комплекси,
  • 1 – тренажерний комплекс.

Майданчик у с. Містки – перший із запланованих 14-ти у межах Комплексної програми.

Нагадаємо, у школі в Львівському районі за понад 32 млн гривень побудували спортзал.  Дотепер спортзалу у цьому закладі освіти не було.

Юлія Кметик

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!