На Львівщині забудовник обдурив людей на 23 мільйони гривень

1918 0
Будинок не збудували, а люди залишились без грошей.
Фото: abctv.kz

Фото: abctv.kz

У Львові судитимуть забудовника, який заволодів грошима клієнтів у сумі майже 23 мільйона гривень. Про це повідомили у поліції Львівської області.

У 2018-2022 роках директор будівельної компанії під приводом укладення договорів купівлі-продажу майнових прав на квартири у багатоквартирному будинку, який мав бути збудований в одному з сіл колишнього Пустомитівського району Львівської області, заволодів коштами 38 громадян.

Не маючи дозвільних документів на проведення будівельних робіт, керівник компанії укладав з клієнтами фіктивні договори купівлі-продажу майнових прав та отримував від них кошти у якості оплати/передоплати за майбутні помешкання. Однак отримані гроші він не перерахував на рахунок товариства, а привласнив.

Читайте також: У житловому комплексі у Винниках знову вимкнули світло через борги забудовника 

Будинок не збудували, а люди залишились без грошей.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.2,ч.3 та ч.4 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, завершене. Обвинувальний акт скерований на розгляд суду. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.

Нагадаємо, що біля львівської Ратуші на площі Ринок люди мітингували проти забудовника «Рубікон-груп», який протермінував здачу куплених квартир на 4 роки.

_______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!