На Львівщині закриють ринки та ЄС думає про вихід з карантину. Головне за ніч і минулу добу

4364 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Главком

Фото: Главком

Коронавірус – Київ – Львів. В Україні – 3764 хворих на COVID-19 (плюс 392 особи). «Лідери» все ті ж – місто Київ (612), Чернівецька (589), Івано-Франківська (356), Тернопільська (287) області.

Важливо, що в Україні 684 медиків заразилося коронавірусом. За минулу добу його підтвердили у 90 медпрацівників. І це дуже серйозна проблема, бо саме медики мали б бути якнайкраще захищені від цього вірусу.

На Львівщині у 152 пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус, з них 6 осіб померли. Семеро осіб знаходяться на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії. 6 – одужали.

Читайте також: Президент підписав закон, що підвищує штрафи за підпал сухостою

Із 15 квітня в області заборонили функціонування ринків до стабілізації епідситуації. Таке рішення учора ухвалила обласна комісія з питань ТЕБ і НС. Натомість у Львові вони поки що продовжують працювати, але за певних умов. Зокрема, заходити на ринок можна лише в масці чи респіраторі, а керівники закладів повинні розрахувати максимально допустиму кількість одночасного перебування людей у торговому залі та розмістити оголошення про це на вході. Безпечна відстань між покупцями має становити три метри. Чи справді це так – дивіться у відео Tvoemisto.tv.

ЄС – Італія. В Європейському союзі склали «дорожню карту» зняття карантинних обмежень, які були накладені через коронавірус. Про терміни нічого не відомо, лише повідомляється, що вони мають зніматися поступово, у кілька кроків. Серед критеріїв – кількість хворих на коронавірус має зменшуватися протягом тривалого часу та у країн повинні бути достатні потужності системи охорони здоров’я для реагування на COVID-19.

Спочатку планують скоординовано відкрити внутрішні державні кордони ЄС. Лише після цього візмуться за зовнішні межі.

А Італія уже з 14 квітня послабила частину коронавірусних обмежень – у більшості регіонів відкрилися книгарні, магазини канцтоварів та одягу для дітей. В країні продовжує знижуватися кількість пацієнтів у відділеннях інтенсивної терапії – станом на 15 квітня у реанімації перебувають 3 079 людей з коронавірусом, це рекордно низька кількість.

Читайте також: Де у Львові можна замовити їжу додому. Перелік ресторанів, які доставляють готові страви і напої

Німеччина планує починати виходити з карантину з 4 травня. Про послаблення обмежень з 19 квітня раніше заявила також Польща.

Загалом за минулу добу у світі діагностували 79 900 випадків захворювання на коронавірус. Це на 21 100 випадків більше ніж 14 квітня. Найбільше зростання у США – понад 30 тисяч за добу.

Обмін полоненими. До Великодня має відбутися обмін полоненими з бойовиками ОРДЛО. Кількість та співвідношення обміну наразі не відомі. За даними уряду цей обмін, швидше все, пройде у двох місцях. Оскільки навіть між так званими «ДНР» та «ЛНР» є антивірусний кордон.

ДБР – В’ятрович та Чорновол. Нардепа з Львівщини Володимира В’ятровича викликають на допит у ДБР через проведення міжнародного форуму про Голодомор.

Форум провели у 2018 році. Він був присвячений 85-м роковинам пам’яті жертв Голодомору. Його організовував Інститут національної пам’яті. А справу проти нардепа ініціював «Слуга Народу» Максим Бужанський.

Загалом останнім часом у ДБР чомусь все більше звертають увагу на патріотично налаштованих діючих та колишніх нардепів. Зокрема, раніше висунули підозру нардепу VIII скликання Тетяні Чорновол за підпал офісу Партії регіонів під час Революції Гідності – сьогодні їй обиратимуть запобіжний захід.

Читайте також: Біля 5-ї міської лікарні Львова стався вибух, від якого загинув чоловік. Подробиці

Не йдеться про те, що вони не підсудні. На фоні не покараності посадових осіб, власне ПР, дії яких призвели до трагічних розстрілів на Майдані, справа Чороновол та й виклик в ДБР В’ятровича виглядають дуже симптоматичними.

«Писанка не терпить жодних похибок, ти не можеш це потім поправити. Але попри це ти заглиблюєшся у процес. Цей медитативний стан тримає ще й після свят іноді». Це про те, як створити писанку, але більше  як правильно провести останній передвеликодній тиждень. Гарного Вам дня!

А ще медіа-хаб Tvoemisto.tv випустив друковану газету, перший номер якої вийшов учора, 15 квітня. Уже сьогодні газети мають потрапити у поштові скриньки львів'ян. 

А в УГКЦ розпрацювали молитву, щоб удома благословити великодній сніданок. Повний текст читайте тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!