На Львівщині затримали провідника «Укрзалізниці», який перевозив ухилянтів за кордон

3269 0
Посадовець обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника.
Фото умовне

Фото умовне

На Львівщині затримали провідника потяга Запоріжжя-Перемишль, який перевозив ухилянтів за кордон. Для цього він обладнав спеціальну схованку у вентиляційній системі купе провідника.

Джерело: СБУ

У замкненій технологічній порожнині ухилянти мали ховатись під час проходження прикордонного паспортного контролю. За один рейс у схованці могла поміститись одна людина у «згорнутому» стані. Вартість такої «послуги» сягала близько 2,5 тис. дол. Сума залежала від терміновості втечі і розкладу руху потяга

Читайте також: На Львівщині викрили росіянина, який розповсюджував пропаганду

Залізничника затримали на пункті пропуску «Мостиська-2» під час чергової спроби вивезення військовозобов'язаного за кордон. Триває слідство для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, що Служба безпеки заблокувала ще три схеми ухилення українських громадян від мобілізації в умовах війни. Зокрема, на Львівщині затримали трьох ділків, які пропонували ухилянтам втекти за кордон як водії міжнародних перевезень.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!