На Львівщині збудували тютюнову фабрику Philip Morris

3942 0
Реалізація усього проєкту зайняла менше року.
Фото: Максим Козицький/Facebook

Фото: Максим Козицький/Facebook

Тютюнова компанія Philip Morris International відкрила нову фабрику у Львівській області. Інвестиції в цей проєкт склали 30 мільйонів доларів. На підприємстві створили 250 нових робочих місць, зараз вже працюють близько 100 осіб, які релоковані з харківського підприємства. Про це стало відомо Tvoemisto.tv із власних джерел.

Як зазначає видання NV Бізнес, будівництво нової фабрики розпочалось в червні 2023-го року. Реалізація усього проєкту зайняла менше року. За планом на новому виробництві працюватиме п’ять виробничих ліній. Першу з них запустили у травні, ще чотири введуть в експлуатацію до кінця року, завдяки чому виробнича потужність фабрики складе 10 млрд штук сигарет на рік.

Згодом очільник Львівської ОВА Максим Козицький також повідомив про відкриття фабрики Philip Morris у області.

Для довідки

Філіп Морріс Україна – це український підрозділ корпорації Philip Morris International (PMI), одного з найбільших виробників тютюнових виробів у світі. Компанія спеціалізується на виробництві та розповсюдженні тютюнових виробів, включаючи сигарети та аксесуари для куріння. У 2022 році компанія сплатила в Україні 25,3 млрд грн податків. 

Однак зазначимо, що Philip Morris продовжує працювати в росії без будь-яких обмежень. Обсяг доходів компанії у 2022 році в рф – 7,888 млрд. доларів. Ще 24 лютого 2022 року компанія заявила, що працює над варіантами виходу з ринку росії. Станом на 11 травня 2022 року компанія припинила випуск низки сигаретних продуктів та призупинила маркетингову діяльність в РФ. Проте Philip Morris і надалі виплачує зарплату своїм співробітникам в росії, і відповідно сплачує податки до бюджету агресора. 

В інтерв’ю Tvoemisto.tv голова Львівської ОВА Максим Козицький, відповідаючи на питання про те, чим мотивувалася ОВА, погоджуючи відкриття цієї фабрики, сказав, що це питання потрібно адресувати місту: «Завод розташований на території міської громади. Нашим завданням є організувати супровід інвестора».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!