На Львівщині викрили жінку, що підробляла ПЛР-тести для пасажирів міжнародних автобусів

4152 0
За скоєне їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.
Фото: Поліція Львівської області

Фото: Поліція Львівської області

На Львівщині викрили зловмисницю, яка підробляла ПЛР-тести для пасажирів міжнародних автобусів. Вона привозила документи до пункту пропуску, де передавала замовникам. За кожен тест жінка брала оплату у розмірі близько 600 гривень. Про це повідомили у пресслужбі поліції Львівської області.

«Мешканка одного з сіл Львівського району виготовляла вдома підроблені тести для пасажирів рейсових автобусів, які прямували за кордон. Підроблені документи вона привозила до пункту пропуску, де передавала замовникам», йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Куди повідомляти про підробку документів про вакцинацію від Covid-19

Так, 29 січня під час обшуків в одному із автобусів поблизу міжнародного пункту пропуску «Рава-Руська» правоохоронці виявили та вилучили 16 підроблених негативних ПЛР-тестів, які жінка передала пасажирам. За скоєне їй загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Крім того, під час обшуку її місця проживання, виявили і вилучили комп’ютерну техніку, виготовлені ПЛР-тести, інші документи з ознаками підробки і печатки медичних установ та зразки підписів.

Наразі триває досудове розслідування і вирішується питання про повідомлення зловмисниці про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статті, позбавлення волі строк до п’яти років.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!