На Львівщині знову встановлять додаткові блокпости

15596 0
Під час комендантської години на окремих ділянках автошляхів обмежать рух транспорту, який порушує звуковий режим.
Фото: Львівщина в дії

Фото: Львівщина в дії

На автошляхах Львівщини з’являться додаткові блокпости. Посилення безпекових заходів спрямоване на посилення обороноздатності нашого регіону та запобігання дестабілізації суспільно-політичної ситуації. Про це повідомили на брифінгу, 28 вересня, за результатами засідання Ради оборони Львівської області.

Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик зазначив, що на час комендантської години на окремих ділянках автошляхів, зокрема, на кільцевій дорозі під час повітряних тривог буде обмежено рух важковагового транспорту, скутерів, мотоциклів та іншого транспорту, які порушують звуковий режим і заважають нашим силам ППО виявляти повітряні цілі ворога.  

Мешканців області просять повідомляти у відповідні органи про осіб, які здійснюють фото- і відеофіксацію оборонних об’єктів чи об’єктів критичної інфструктури.

Читайте також: Військовий облік жінок. Що зміниться з 1 жовтня

Речниця СБУ у Львівській області Роксолана Яворська додала, що дестабілізація є цілком реальною, адже відомо, що ворог знову завдає удари по енергетичних об’єктах і прагне розпалити ворожнечу, поширюючи фейки і маніпуляції. Першочергове завдання СБУ зараз – не допустити провокацій і дестабілізації ситуації, а також проникнення російських диверсійно-розвідувальних груп.  

Нагадаємо, що на Львівщині від початку повномасштабного вторгення встановили блокпости як на в'їздах до Львова, так і по області. У травні 2022 року в ЛОВА повідомили, що у Львові залишаться лише 8 блокпостів на в'їзді та виїзді з міста. 

У листопаді 2022 року поліцейські видали органам місцевого самоврядування вимоги щодо усунення тимчасово утворених стихійних блокпостів.

Весною цього року у Львові продовжували роботи з упорядкування блокпостів. Зокрема, з недіючих блокпостів вивезли автомобільні шини, а з тих, які ще функціонують, – зайві.

Наталія Вареник

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!