На в'їзді та виїзді зі Львова зменшать кількість блокпостів

4999 0
Рішення приймали спільно з керівництвом Національної поліції, СБУ та українськими військовими.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

У Львові залишиться всього 8 основних блокпостів на в'їзді та виїзді з міста. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив перший заступник голови Львівської військової адміністрації Андрій Годик.

Читайте також: Як поводитись на блокпостах. Роз'яснення МВС

За його словами, це жодним чином не буде впливати на безпеку міста та області.

«Було дано відповідне доручення правоохоронного блоку нашим силовикам, у частині посилення патрулювання саме на в'їзді та виїзді з міста, тим самим буде забезпечуватись функція контролю. Жодних безпекових аспектів порушено не буде»– сказав він.

Зазначається, що рішення приймалось з керівництвом Національної поліції, СБУ та українськими військовими.

«Оскільки зменшення кількості блокпостів супроводжується фактичним демонтажем або переоблаштуванням їх, то цей процес займе декілька днів. Завтра або післязавтра вже можна буде побачити їх переформатованими, як наслідок буде більша пропускна потужність», – додав він. 

Читайте також: У Києві затримали чотирьох диверсантів, що фотографували блокпости в місті

Нагадаємо, від початку російської агресії в Львівській області було встановлено 544 блокпостів, після чого їх зменшили до 100. Систему блокпостів у Львові та області розробили фахівці Академії сухопутних військ та військові експерти. Чергують на них спільно Національна поліція, СБУ, тероборона та Нацгвардія. Ці люди за законом можуть перевіряти документи та авто, на відміну від різних добровольчих формувань громад, які такого дозволу наразі не мають.

Антоніна Костик

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!