На Львівщині з'являться стаціонарні пункти обігріву

1149 0
Таких пунктів обігріву може з'явитись понад 400.
Умовне фото

Умовне фото

У випадку відсутності електропостачання на Львівщині планують розгорнути понад 400 стаціонарних пунктів обігріву. 

Джерело: Перший заступник голови Львівської ОВА Андрій Годик під час брифінгу.

Під стаціонарні пункти обігріву залучатимуть об’єкти соціальної інфраструктури, які вже обладнані та придатні до розміщення осіб.

«Відповідно до пропозиції поданих органами місцевого самоврядування під вказані потреби будуть залучатися об’єкти соціальної інфраструктури, які вже обладнанні і придатні для розміщенні осіб, які потребуватимуть допомоги», – сказав він.

Читайте також: Чому ми платимо за тепло сусідів та чим замінити генератор. експерт про те, як пережити зиму

За його словами, стаціонарний пункт повинен виконувати декілька функцій: укриття, обігрів населення, доступ до інтернету, надання медичної допомоги. Також в пункті має бути альтернативне джерело живлення, до прикладу генератор, який відповідатиме площі і кількості людей. 

Нагадаємо, на Львівщині напрацьовують механізм щодо заміни обладнання на альтернативні види палива у разі надзвичайних ситуацій під час опалювального сезону. Також розглядають використання мобільних котелень та встановлення пунктів обігріву. Міський голова Андрій Садовий заявив у коментарі Tvoemisto.tv, що у Львові розробляють комплексну програму, яка б зробила можливим використання альтернативних джерел опалення. Йдеться про опалювання дровами, відходами деревини, вугіллям тощо. Крім того, планують закупляти тисячі «буржуйок» для населення міста.

Як підготуватися до опалювального сезону читайте тут.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!