На Львівщині з'явиться ще один індустріальний парк

2717 0
Парк може залучити інвестиції в розвиток виробництва на більш ніж на 1,5 млрд гривень.
Умовне фото

Умовне фото

У місті Червоноград на Львівщині створять індустріальний парк на 3250 нових робочих місць у переробній галузі. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони економіки.

На території парку займатимуться виробництвом:

  • харчових продуктів;
  • меблів;
  • паперу та паперових виробів;
  • готових металевих виробів, машин і устаткування;
  • автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів.


На території парку будуть проводитись науково-технічні дослідження, працювати лабораторії, в тому числі з незалежного підтвердження якості сировини та готової продукції. Планується, що парк може залучити інвестиції в розвиток виробництва на більш ніж на 1,5 млрд гривень.

Читайте також: На Львівщині створять новий індустріальний парк

Зазначимо, на території Львівщини загалом зареєстровано 13 індустріальних парків. Вони покривають територію близько 320 га. Найбільше з них зосереджено у Львівському районі.

Нагадаємо, у Львові наприкинці 2023 року розпочали будівництво індустріального парку «Формація. Львів», який стане одним із найбільших промислових проєктів Львова. Там планують розмістити понад 50 представників виробництв малого та середнього бізнесу, а також до 10 великих компаній. Працювати на території парку зможуть щонайменше 3600 осіб.

Довідка

Індустріальний парк, або промисловий парк – територія, виділена під час планування міста для промислового розвитку. Метою створення таких парків є забезпечення підприємств спільною розвиненою інфраструктурою та забезпечення контролю над виробництвом та впливом на довкілля.

Згідно із законодавством, для резидентів індустріальних парків передбачене звільнення від ПДВ і мит під час імпорту нового обладнання, а також від податку на прибуток на 10 років у разі провадження діяльності в межах ІП; пільгові ставки податку на нерухомість і плати за землю від місцевої влади.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!