В Україні запустили онлайн галерею малюнків для допомоги дітям, які постраждали від війни

1628 0
Йдеться поро соціальний проєкт допомоги дітям постраждалим від війни UAKidsToday.
Фото: uakids.today

Фото: uakids.today

В Україні запустили соціальний проєкт допомоги дітям, які постраждали від війни, – UAKidsToday. Проєкт створили волонтери Артем та Анастасія Биковці після того, як 24 лютого Росія напала на Україну та світ і реальність дітей змінились. Зокрема, вони втратили можливість жити своїм повноцінним життям і не розуміють що коїться, йдеться на сайті проєкту.

Оскільки дітки не можуть піти спокійно в парк чи на майданчик на гірку і гойдалки, не ходять у садочок, школу і не бачать вчителів та друзів, часто ночують не в ліжечках, а в темних підвалах і центрах для біженців із сотнями незнайомих людей, не мають улюблених іграшок, ковдри і подушки, батьки двох дітей (1,9 років Сашку та 6,3 роки Софійці) Артем та Анастасія вирішили зібрати малюнки у велику галерею на сайті та показати всьому світу, що робить Росія з майбутнім поколінням українців.

Читайте також: У Львові дітей-переселенців запрошують на безкоштовні перегляди у «Планета кіно»

За словами ініціаторів проєкту, малюнки дітей на сторінках в соціальних мережах дасть змогу їм відволіктись від того, що відбувається навколо, відчути себе частиною великої команди митців зі всієї України, батькам трохи часу побути із собою, а ще – навчить справлятись дітей зі своїми переживаннями за допомогою малювання.

«Ми покажемо всьому світу, що відчувають наші діти», – додають Артем та Анастасія Биковці.

На порталі UAKidsToday є функціонал завантаження фото в галерею і дитина зможе побачити, що її робота в інтернеті є поруч з роботами інших діток і її бачить весь світ.

На сайті є реквізити, куди можна надсилати донати, щоб допомогти родинам з дітками, які потребують допомоги.

Організатори запевняють, що коли війна скінчиться, то організують виставку і благодійний аукціон, щоб допомогти талановитим діткам та їх родинам повернутись до звичного життя.

Нагадаємо, що українка Наталя Ільчишин та полька Юліта Жиборт об’єдналися, щоб дати змогу дітям з України в Польщі читати рідною мовою. Вони збирають дитячі книжки у Львові та передають до польського міста Піла, де в 10 школах та кількох дитячих садочках їх зможуть читати українські діти.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!