На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

37818 0
Раніше підприємство розташовувалося у Дніпрі.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

На Львівщину переїжджає компанія MatroLuxe, яка є одним з найбільших в Україні виробників матраців, м’яких та корпусних меблів. Раніше головний офіс та виробництво розташовувалися у Дніпрі. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської ОВА.

Наразі підприємство перевезло лише частину обладнання. Приблизно за тиждень перевезли одну лінію. Тепер очікують приїзду працівників. За два тижні планують запустити виробництво та отримати перші матраци.

Читайте також: Як переселенцю знайти роботу у Львові

Через те, що від початку війни виробництво зменшилося в рази, підприємство зосередилося на виготовленні соціальних матраців – спеціальних легких, компактних виробів, з низькою собівартістю. У перші тижні війни матраци, які вже були виготовлені, компанія безоплатно віддала на потреби людей, які переховувались від бомбардувань та обстрілів у метро, спеціально облаштованих для сховку приміщеннях тощо.  

«До воєнного стану ми були однією з найбільших компаній в Україні з виробництва матраців. Проте зараз ми єдині з трійки лідерів, хто працює. Також ми беремо на себе зобов’язання по допомозі переселенцям, адже основний попит має саме соціальний матрац», – повідомили в керівництві компанії.

Завдяки попиту на соціальні матраци компанія вирішила релокувати виробництво на Львівщину. За день відвантажують понад 200-300 матраців на гуманітарну допомогу та для переселенців. У компанії додають, що планують перемістити на Львівщину понад 100 сімей співробітників з різних регіонів України. Також створять близько 200 нових робочих місць. Коли закінчиться війна, виробництво на Львівщині зупиняти не планують, разом з тим надіються на відновлення роботи на Дніпропетровщині та Київщині.

За інформацією ЛОВА, наразі 40 підприємств вирішили переїхати на Львівщину. Загалом опрацьовано 235 заявок охочих релокуватися у Львівську область.

Нагадаємо, раніше повідомляли про те, що більш ніж 30 підприємств вирішили евакуюватися на Львівщину. Найбільше заявок від виробництв з Київщини та Харківщини. 

Фото зі сайту ЛОВА

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!