Львівщину відвідав глава ПЦУ митрополит Епіфаній

1267 0
Митрополит Епіфаній приїхав освятити храм у Дрогобичі.
МИТРОПОЛИТ ЕПІФАНІЙ

МИТРОПОЛИТ ЕПІФАНІЙ

Сьогодні, 7 липня, в Дрогобич приїхав предстоятель митрополит Київський і всієї України, предстоятель Православної церкви України Епіфаній. Про це повідомила пресслужба ЛОВА.

Блаженніший митрополит Епіфаній освятив монастирський храм Різдва святого Івана Хрестителя, що на вул. Трускавецька, а також провів Архієрейську Божественну Літургію.

Читайте також: Сьогодні – Різдво Івана Хрестителя. 5 фактів про Святого

Під час літургії священнослужителі згадали про тих, хто загинув внаслідок учорашнього російського обстрілу Львова, молилися за збереження здоров‘я та життів захисників і захисниць нашої держави, перемогу України й спокій.

Для довідки

Монастирський храм Різдва святого Івана Хрестителя раніше належав громаді московського патріархату. У травні 2022 року релігійна громада вирішила вийти з підпорядкування московського патріархату і приєднатись до ПЦУ.

Дрогобицька міська рада 18 серпня 2022 року ухвалила рішення про затвердження проєкту землеустрою та передачу в постійне користування земельної ділянки Дрогобицько-Самбірській єпархії Православної Церкви України.

У колишньому храмі московського патріархату Дрогобицько-Самбірська єпархія створила Гарнізонний храм імені Петра Сагайдачного та монастир святого Іоана Хрестителя. Настоятелем монастиря святого Іоана Хрестителя ПЦУ станом на сьогодні є архімандрит Никон.

Нагадаємо, минулого року митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав міську лікарню святого Пантелеймона, де на лікуванні перебували поранені на війні захисники.

Зазначимо, що 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 6 січня Православна церква України отримала Томос. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!