На Львівській митниці викрили схему одержання хабарів за розмитнення автомобілів

1868 0
Хабар становив 50 доларів з кожного транспортного засобу.
Фото: львівська обласна прокуратура

Фото: львівська обласна прокуратура

У Львові викрили схему отримання хабарів з кожного авто, яке в’їжджало на митну територію України. Одному із державних інспекторів митного посту Львівської митниці повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, посадовець вимагав та одержав неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення автомобілів, що ввозились на митну територію України. Хабар становив 50 доларів з кожного транспортного засобу. У разі відмови сплатити кошти, громадян очікували штучні перешкоди при здійсненні митного оформлення.

Читайте також: Чоловіків, які незаконно виїхали з України, чекає покарання, – Клименко 

Правоохоронці затримали співробітника митниці в порядку ст. 208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Нагадаємо, що мешканець Львівщини організував схему переправлення військовозобов'язаних чоловіків за кордон. Даною «послугою» скористалися понад 50 військовозобов’язаних громадян.
___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!