На місяць воєнних дій Україна витрачає близько 10 млрд доларів

1221 0
Мінфін підрахував витрати на війну.
Фото: unian.ua

Фото: unian.ua

Україна витрачає приблизно 10 млрд доларів США за місяць ведення визвольної війни від російського вторгнення повідомляє пресслужба ОП.

Читайте також: 6500 грн через війну. Хто з українців та як може отримати допомогу

«За підрахунками Міністерства фінансів, на місяць воєнних дій Україна витрачає приблизно 10 млрд доларів», – йшлося на нараді, яку провів президент України Володимир Зеленський з економічними блоками свого Офісу та уряду,

Учасники обговорили стан української економіки на другому місяці опору військовому вторгненню росії, а також розглянули прогнози її розвитку у найближчій перспективі.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

«На нараді обговорили джерела фінансування витрат, зокрема власні податкові надходження та допомогу міжнародних партнерів України. У цьому ж контексті торкнулися перспективи переходу на спрощену систему оподаткування, який заплановано на квітень», – йдеться у повідомленні.

Розглянули шляхи диверсифікації імпорту пального та захисту енергетичної інфраструктури України від бомбардувань російською армією.

Нагадаємо, що за словами міського голови Львова Андрія Садового, щоби прогодувати 200 тисяч людей – приблизно стільки переселенців прийняв Львів, щодня потрібен мільйон доларів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!