На найкращий проєкт розвитку території вздовж Погулянки оголосили архітектурний конкурс

2814 0
Призовий фонд становить 32 тисячі доларів.

У Львові оголосили архітектурно-містобудівний конкурс на найкращу проєктну пропозицію розвитку території вздовж вулиці Погулянка. Основна ідея конкурсу – запропонувати концепцію розвитку території, що розташовується на межі паркової зони.

Серед основних тез завдання: формування вхідної алеї в парк з вулиці Погулянка та рекреаційної зони з інфраструктурою вздовж потічка на південному схилі ділянки Погулянка, дитячий садок для потреб кварталу та створення якісного прикладу європейського житла з соціальною та комерційною інфраструктурою урахуванням сучасних вимог урбанізму на межі паркової зони.

Читайте також: Квіти на руїнах. Що можуть збудувати у лісопарку «Погулянка»

До 15 червня можна подавати пропозиції на конкурс, а 21-23 червня засідатиме журі. Призовий фонд становить 32 тисячі доларів. Зокрема, I премія – 15 тис. доларів, II премія – 10 тисяч, а III – 7 тисяч.

Нагадаємо, що у Львові пропонують збудувати елітне житло на вул. Погулянка, 11, 13 та 15. Давню віллу, що розташована в межах нової забудови, мають частково демонтувати, зберігши фасадну частину. 

Для довідки

Погулянка – місцевість Личаківського району Львова, в яку входить лісопарк «Погулянка» і район між ним, Личаківським кладовищем і вулицями Студентською та Зеленою. Назва «Погулянка» походить від слова «гуляти».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!