На недобуді біля Скверу Гідності відновили роботи. Мешканці готують оскарження

1860 0
Історія цього недобуду на Сихові триває ще з 2013 року.
Фото: Гаряча лінія міста Львова

Фото: Гаряча лінія міста Львова

У Львові біля Скверу Гідності, що розташований за адресою пр. Червоної Калини, 109, знову розпочали будівельні роботи на об’єкті, щодо якого місто програло апеляцію. Про це повідомили мешканці на «Гарячій лінії міста Львова». 

Згодом у Сихівській районній адміністрації відповіли, що на місце події викликали поліцію, а будівельні роботи призупинили. 

«Районна адміністрація викликала поліцію, роботи призупинено. Провели огородження конструкції. На цей час ведеться суд, тому демонтаж неможливо провести».  

Зауважимо, що двоповерховий недобуд розташований впритул до Скверу Гідності. Його мали знести ще рік тому, але власник об’єкта почав перешкоджати демонтажу і звернувся до суду. Суд задовольнив його скаргу, але тоді місто подало апеляцію. 5 липня 2023 року Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова опублікував постанову, у якій таки не задовольнив апеляційну скаргу міської ради.

Читайте також: Суд не задовольнив апеляцію міста щодо недобуду біля Скверу Гідності. Яка ситуація і чи є шанс на демонтаж

У коментарі Tvoemisto.tv адвокатка і громадська активістка з ГО «Кращий Сихів», яку створили ще наприкінці 2014 року для захисту інтересів мешканців Сихова у їх роботі над створенням Скверу Гідності та боротьбі проти спроб його забудови, Леся Мельник зазначила, що наразі мешканці і ГО працюють над оскарженням містобудівних умов і обмежень. 

Також вона додала, що провадження щодо апеляції на ухвалу про залишення без розгляду позову про скасування містобудівних умов і обмежень досі не відкрили. 

Нагадаємо, що МУО на це будівництво видав департамент містобудування ЛМР ще у 2013 році. Минулоріч виконком міської ради повторно скасував видані містобудівні умови та обмеження, але власник об’єкта почав перешкоджати демонтажу і звернувся до суду. Суд задовольнив його скаргу, але тоді виконком ЛМР подав апеляцію. 5 липня 2023 року Восьмий апеляційний адміністративний суд Львова опублікував постанову, у якій таки не задовольнив апеляційну скаргу виконкому. 

Крім того, раніше львів’яни зверталися на Гарячу лінію міста щодо законності встановлення цієї конструкції, яка була зведена на проспекті Червоної Калини між 105 та 109 будинками, поблизу школи №98 у Львові.

Додамо, що сам Сквер Гідності був створений рішенням ЛМР у 2014 році.

Володимир Федорович

 ___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!