На новий трамвайний маршрут у Львові запустять зчеплені вагони

5160 1
Попередньо на маршрут хочуть запустити три спарені вагони.
Фото: Андрій Білий

Фото: Андрій Білий

Із Сихова до Академії мистецтві запустять новий трамвайний маршрут №8а. Про це Tvoemisto.tv повідомив речник ЛКП «Львівелектротранс» Іван Бондар.

Читайте також: Як курсують трамваї та тролейбуси Львова. Розклад усіх маршрутів. Інфографіка

За його словами, на маршруті курсуватимуть зчеплені трамваї-системи. Достеменно не відомо, скільки їх буде, але попередньо хочуть запустити три спарені вагони.

Таким чином у «Львівелектротрансі» сподіваються зменшити інтервал між вагонами та забезпечити більш високу регулярність руху.

Читайте також: У Львові пропонують змінити маршрути трамваїв. Нові схеми руху

Додамо, що трамваї-системи працювали у Львові до початку 2000-х, після чого від цієї ідеї відмовились. Натомість маршрут №8а планували запустити одразу після запуску трамвая на Сихів, і він мав сполучати віддалений мікрорайон із залізничним вокзалом. Запустити трамвай із Сихова до вокзалу вдалось цієї весни. Йому присвоїли №4.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
3 Грудня, 2019 14:00
666 ... ТРИ СПАРЕНІ ... це ж скільки НЕ спарених ? ... бо ж три -- НЕ пара... хоча для вас , жертв освітніх реХворм вакарчукових, "по барабану" що писати , що писяти ... ті вагони у вас незабаром , певне , і паруватись почнуть ... процес пішов ! ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!