На облаштування пішого переходу в ПП «Рава-Руська – Гребенне» виділять 1,5 млн євро

5227 1
А у ПП «Краковець-Корчова» збудують тимчасову дорогу.
Фото: 032online.com

Фото: 032online.com

19 березня відбулась робоча зустріч української та польської сторони щодо вдосконалення прикордонної інфраструктури. Про це у Facebook повідомив керівник Львівської митниці ДФС Левко Прокіпчук.

Ідеться про розбудову пунктів пропуску та дорожньої прикордонної інфраструктури за проектами, що фінансуються в межах договору між урядом України та урядом Республіки Польща про надання кредиту на умовах пов’язаної допомоги.

«На сьогодні погоджено зміни до договорів і скеровано міністерству фінансів Польщі на остаточне узгодження і підписання. У межах реалізації цього Договору ДФС розробила інвестиційний проект вартістю 25 млн євро», – каже Левко Прокіпчук.

Читайте також: На що скаржаться українці при перетині кордону після безвізу. Результати опитування

Так, на будівництво пішого переходу в пункті пропуску «Рава-Руська» передбачено майже 1,5 млн. євро), на облаштування міжнародного автомобільного пункту пропуску «Шегині» – 15,5 млн.євро, на будівництво ділянки для легкового автотранспорту і автобусів та відновлення інфраструктури української частини міжнародного пункту пропуску для автомобільного сполучення «Краківець» – 6,9 млн. євро.

Нагадаємо, про будівництво нового пішого переходу в ПП «Рава-Руська – Гребенне» заговорили ще у 2015 році. У 2016 році почалась підготовка документації для реалізації проекту. Зараз на території Львівщини є лише один пішохідний пункт пропуску – у ПП «Шегині – Медика». Кілька років працював експериментальний пішохідний пункт пропуску «Угринів – Долгобичув», але з 1 січня цього року він припинив свою роботу.

Левко Прокіпчук також повідомив, що вже розроблено тимчасову схему руху для розмежування легкового та вантажного транспорту на під’їзді до міжнародного пункту пропуску «Краковець-Корчова».

Читайте також: Хто може перетинати кордон без черги. Перелік категорій

«Як відомо, з польської сторони на автостраді А4(М10) вже побудовані і готові до роботи нові приміщення з необхідною інфраструктурою. Для будівництва такої інфраструктури на українській стороні у цьому пункті попуску потрібен час. Однак, зважаючи на те, що пасажиропотік в цьому пункті пропуску є одним з найбільших, з метою уникнення черг, на період будівництва на українській стороні опрацьовується питання спорудження тимчасової дороги в пункті пропуску. Це дозволить відвести легковий автотранспорт і автобуси від лінії стику доріг А4(М10) поза межі зони будівництва», – каже Левко Прокіпчук.

Нагадаємо, у квітні у ПП «Грушів – Будомєж» планують запровадити експеримент для пришвидшення перетину кордону.


Читайте також:
21 Березня, 2019 14:36
666 ... оті "вони" (-"видиляльники") продовжують "виділяти" наші гроші , щоби заробити у свою(їхню) кишеню ... Слава уркаїні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!